Sudeći prema posljednjim izvještajima iz Republičke izborne komisije (RIK), manjinske liste Stranke pravde i pomirenja, u koaliciji s Demokratskim savezom Hrvata u Vojvodini, te Stranke demokratske akcije Sandžaka uspjele su preći cenzus i osigurati poslaničke mandate u Skupštini Srbije.

Na osnovu obrađenih 7.873 zapisnika od ukupno 8.273 biračkih mjesta, lista Stranke pravde i pomirenja i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini osvojila je 27.956 glasova (0,78 posto), a projekcije pokazuju da će im to donijeti tri poslanička mandata.

Prva trojica na listi Stranke pravde i pomirenja i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini su Usame Zukorlić, Edin Đerlek i Rejhan Kurtović.

S druge strane, lista “SDA Sandžaka – Dr. Sulejman Ugljanin” osvojila je 21.596 glasova (0,6 posto), što bi trebalo da im omogući da dobiju poslaničke mandate, a najverovatniji kandidati za to su Selma Kučević i Ahmedin Škrijelj.

Podaci RIK-a pokazuju da je najveći broj glasova na parlamentarnim izborima, koji su održani 17. decembra, osvojila lista oko Srpske napredne stranke (SNS) “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”, dobivši podršku 46,8 posto birača.