Nakon što je Stav jučer, 8. marta, pisao da je Mirza Selimbegović, nekadašnji generalni sekretar Naroda i Pravde, a danas predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grada Sarajevo, u brzopletosti i želji da pošto-poto demantira optužbe premijera Federacije BiH Fadila Novalića, na svom Facebook profilu objavio originalan dokument NIP-ovske medijske strategije u kojoj se iznose skandalozne upute na koji način da se njihova stranačka struktura obračuna sa SDA (i SBB), a posebno na koji način treba nanositi štetu Fadilu Novaliću i Sebiji Izetbegović, oglasio se Selimbegović i ponovo je bio brzoplet.

U novoj, današnjoj objavi na Facebooku Selimbegović slavodobitno poručuje Stavu da je do spornih uputa, koje je Stav objavio, došao upravo preko Edite, “novinarke Stava”. “Bog vam pameti dao, makar provjerite prvo šta ste kome kad slali, i to na službenu adresu”, poručuje Selimbegović objavljujući prepisku s Editom Gorinjac.

Ovom prilikom želimo demantirati “samo” dvije neistine:

– Nijedna Edita, pa ni Edita Gorinjac, nikada nije radila u Stavu;

Stav nije poslao nikakav upit Mirzi Selimbegoviću 2020. godine niti je s njim o ovom pitanju imao bilo kakvu pismenu komunikaciju.