Barcelona će dobiti značajnu ekonomsku injekciju nakon što je dogovorila sponzorski ugovor sa Spotifyjem, koji će naslijediti Rakuten kao glavnog sponzora kluba. Spotify je stekao prava za 280 miliona eura za sljedeće tri sezone, nešto više od 90 miliona godišnje.

Sporazum predviđa sponzorstvo muških i ženskih dresova, dresova za trening i ali i dodatak naziova firme u imenu stadiona. Katalonski klub je od Rakutena dobivao 55 miliona eura po sezoni za reklamu na dresu. Uz to, još 3,5 miliona dobijali su od Stanleya za reklamu na dresu ženskog tima te još deset miliona od Beka.

Pregovori su okončani nakon utakmice španskog prvenstva prošlog vikenda koju je Barcelona igrala protiv Atlético Madrida. Kompanija za streaming muzike postaće  sponzor kluba Barça i glavni oglašivač na dresu prvog tima. To će biti prvi put da se Barcelona odriče imena stadiona, koje će se pojaviti uz ime sponzora. U tom smislu, Barcelona je bila vrlo oprezna pri odabiru sponzora.

Ubuduće bi se stadion Barcelone trebao zvati 'Camp Nou Spotify'. Ovaj prijedlog u moraju odobriti partneri na izvanrednoj skupštini kako je utvrđeno statutom. Švedski milioner Daniel Ek, suosnivač firme za streaming glazbe, strastveni ljubitelj  fudbala koji je prije godinu dana pokazao spremnost da kupi londonski Arsenal. Godinu dana kasnije cilj mu je da njegova firma postane glavni sponzor Barcelone.

Suosnivač i izvršni direktor Spotifyja, zaradio je bogatstvo od više od pet milijardi dolara. Samostalni poduzetnik od svoje 11 godine, dizajnirao je web stranice u svojoj kući i zarađivao 100 dolara. Tako se iskovao karakter i ambicija čovjeka koji je revolucionirao muzičko tržište. Sa biznismenom Martinom Lorentzonom osmislio je projekat i brend Spotify 2006. godine, koji ima sjedište u Stockholmu i kotira na berzi u New Yorku. Spotify ima više od 345 miliona aktivnih korisnika i ima više od 155 miliona pretplatnika.

Iz kluba je, uporedo sa pregovorima sa Spotifyjem, otišao Ferran Reverter, generalni direktor koji je u klubu bio od jula. Ferran Reverter je bio osoba zadužena za restrukturiranje duga, strateške mjere s osobljem za smanjenje mase plaća, traženje i pregovore s novim sponzorima. On je bio taj koji je odlučio pustiti Messija da ide. Bio je čovjek od povjerenja predsjednika Joana Laporte i odluka da ga napusti iznenadila je sve.