Fudbaler Cristiano Ronaldo je u intervjuu s Piersom Morganom kritizirao Manchester United i menadžera Erika ten Haga, zbog čega mu najvjerovatnije prijeti žestoka kazna.

Kompletan intervju u trajanju od 90 minuta bit će emitiran u srijedu i četvrtak, a zasad su u javnost pušteni tek dijelovi koji su izazvali buru na Old Traffordu.

‘Osjećam se izdanim‘, rekao je Ronaldo, a za Ten Haga je rekao da nema uopće poštovanja, a komentirao je i nekadašnjeg saigrača Wayneya Rooneya.

Ronaldo je propustio dva posljednja meča za Manchester United zbog bolesti, ali to ga nije spriječilo da da svoj najeksplozivniji intervju, kako ga je predstavio Piers Morgan, inače jedan od rijetkih novinara s kojim Ronaldo ima dobar odnos.

Znači li ovo da je slavni Portugalac ovim potezom sebi zatvorio vrata na Old Traffordu? Kako god, prije toga uslijedit će kazna, a engleski mediji navode da bi mogla biti dosad nezapamćena zbog intervjua jednog fudbalera. Metro piše da će Ronaldo biti kažnjen sa milion funti, što je iznos njegove polumjesečne plaće.