Ova 23 puta Grand Slam prvakinja, zaštitno lice tenisa otkad je osvojila svoj prvi US Open 1999. godine, rekla je u utorak da se planira povući iz profesionalnog sporta nakon što još jednom nastupi na ovom turniru, koji počinje kasnije ovog mjeseca.

Amerikanka, za koju slobodno kažu da je postala veća od sporta kojim se bavi, rekla je u naslovnoj priči za Vogue kako "nikada nije voljela riječ umirovljenje", te je više voljela riječ "evolucija" za opisivanje svojih sljedećih koraka.

"Odlazim od tenisa prema drugim stvarima koje su mi važne", uključujući njen privatni biznis i širenje porodice. Serena Williams je rekla da ona i njen suprug Alexis Ohanian planiraju imati još jedno dijete.

"Prošle godine smo Alexis i ja pokušali imati još jedno dijete, a nedavno smo od mog ljekara dobili neke informacije koje su me potakle da već uveliko počnemo planirati širenje svoje porodice. Definitivno ne želim ponovno biti trudna kao sportašica. Bila sam prinuđena donijeti odluku hoću li ostati u tenisu ili biti van svijeta sporta."

Serena Williams, čija je posljednja pobjeda na Grand Slam turniru došla dok je bila trudna tokom Australian Opena 2017. godine, eliminirana je s Wimbledona u junu i to u prvom kolu.

"Nažalost, nisam bila spremna osvojiti Wimbledon ove godine", rekla je kultna igračica. "I ne znam hoću li biti spremna osvojiti New York. Ali ću pokušati. I turniri će biti zabavni."

Serena Williams je osvojila gotovo 100 miliona dolara novčanih nagrada.