Nakon fizičkog obračuna Harisa Zahiragića (SDA) i Elvisa Vrete (NiP) u Skupštini Kantona Sarajevom zastupnica u Skupštini KS-a Sebija Izetbegović regirala je na svome Facebook profilu.

"Zbog istine moram napisati: 14.03.2024. mi smo branili stari logo JU Memorijalni centar Sarajevo. NIP-ov direktor (Ahmed, op.ur.) Kulanić je, za govornicom, djelimično priznao da je stari logo pokušao promijeniti i da je 'pogriješio jer nije dobro komunicirao boračka udruženja'. Ta njegova geška je koštala ustanovu oko 6000 KM, a duboko je potresla i uznemirila boračku populaciju i članove porodica poginulih boraca. Nakon toga nas je predsjedavajući (Elvedin, op.ur.) Okerić pokušao ubijediti da je SDA ta koja je promijenila logo davne 2018. i 'da nam je bolje da puno ne pitamo jer će on nama to dokazati'. Osim što je predsjedavajući Skupštine KS iznosio neistine, kršio poslovnik, prekidao izlaganja te time ponižavao i provocirao zastupnike opozicije, isključivao im mikrofon, insinuirao i perfidnim prijetnjama pokušavao da nas uplaši i ucijeni da ne bi diskutovali, demonstrirao je i svoje neznanje.
Okerić ne zna da 'logo' i 'pečat' nisu isto. On bi trebalo da čita i uči umjesto što udara u vreću i skida čepove nogom. Istina, vreća i flaša mu ne mogu uzvratiti. Mi možemo i hoćemo, građani nas izabrali. Mi ćemo pitanjima i diskusijama", kazala je Izetbegović.

Ona je dodala kako će predsjedavajući Skupštine KS Okerič jednom morati da zakaže tematsku sjednicu o stanju sigurnosti u Kantonu Sarajevo. Moraće Vlada KS da da odgovori o milionima KM utrošenim za Dubai i Šumarijadu, ali i da pokažu građanima "tajne ugovore" i poslove milionskih vrijednosti.

A ljiljan je ostao tamo gdje mu je mjesto. Bez obzira na to šta o tome mislili Ahmed Kulanić i Elvedin Okerić.