Iz SDA Općine Centar su se oglasili u povodu druge sjednice za opoziv načelnika Mandića i informacija o promjenama stavova vjećnika koji su glasali za opoziv na prvoj sjednici.

"Uoči današnje sjednice u vezi sa opozivom načelnika Srđana Mandića vijećnici u Općinskom vijeću Centar su izloženi pritiscima, te dobijaju ponude koje ne sadrže nikakve programske ili projektne stavke, već isključivo lične benefite. Oni koji odbijaju ponude su izloženi pritiscima i prijetnjama što je rezultiralo iznenadnim odlascima vijećnika na “službene puteve” i “odmore”, poručuju iz SDA Centar.

Vlast Trojke u Općini Centar na najbolji način pokazuje suštinu njihovog populizma, neslaganja, podjela i sukoba.

"Opoziv Srđana Mandića je razotrkio sve hipokrizije Trojke i pokazao da iza njihovih velikih predizbornih obećanja stoji obična i prljava borba za budžete, zapošljavanje članova porodica, te stranačkih i podobnih kadrova. Cijeli mandat Trojke u Centru je obilježen međusobnim otimanjem vijećnika unutar njihove koalicije, ali i od drugih stranaka. Vrhunac te borbe je sukob dvije frakcije NiP-a gdje lokalni ogranak u Centru odbija javne instrukcije svog predsjednika Konakovića koji obećava da će Mandić ostati načelnik, uprkos njihovoj inicijativi za opoziv. To je rezultiralo skoro pa bizarnom situacijom lobiranja vijećnika NiP-a od strane dvije frakcije NiP-a koje predvode predsjednik s jedne, i njegov prvi zamjenik s druge strane.
Pozivamo policiju i tužilaštvo da istraže sva saznanja o pritiscima, prijetnjama i ponudama koje vijećnici dobijaju u vezi sa opozivom Srđana Mandića", kažu iz SDA Centar.

Iz SDA Centar ističu da će stati iza svih vijećnika u Općinskom vijeću koji razmišljaju slobodno i svoje odluke donose iz ličnih uvjerenja, i na bazi programskih ciljeva, bez obzira kojoj stranci ili većini pripadaju.

"Pozivamo sve vijećnike da policiji i tužilaštvu prijave ponude, pritiske i prijetnje kojima su izloženi, te im sve svoje pravne, i sve druge legalne resurse, stavljamo na raspolaganje", stoji na kraju saopćenja SDA Centar.