Cijeli dan traje borba sarajevskih vatrogasaca sa vatrom koja je jutros planula na sarajevskoj pijaci HECO, u novom dijelu glavnog grada. Cijeli dan gradom odjekuju sirene vatrogasnih vozila, vatrogasci se muče sa nedostakom hidranta za vodu, gori roba, gore radnje, građani se guše u dimu i smradu izgorjele plastike.

Ovo je već druga sarajevska pijaca koja gori u posljednjih nekoliko mjeseci. Prvi požar izbio je na pijaci Kvadrant u naselju Čengić-vila i nikada zvanično nije objavljeno šta je bio razlog niti se saznalo ime eventualnog krivca.

Danas, dok je trajala borba vatrogasaca da ugase tvrdoglavi požar, na pijaci se okupila grupica sarajevskih NIP-ovaca, čelnika nekih kantonalnih institucija. Ne bi bilo u tome ništa čudno da se, očito, nisu skupili kako bi skratili vrijeme i kako bi ih uslikala neka od brojnih novinarskih ekipa.  

I da Nijazu Salamoviću i Dženanu Brkaniću očito nije bilo vrlo zabavno tokom požara pa su razvukli osmijeh od uha do uha dok iza njih gori vatra. Podsjetili su su tako na onaj sada već čuveni meme sa društvenih mreža, meme na kojem je starija žena na pravoslavnom groblju sa širokim osmijehom na licu dok joj u statusu stoji: “Vrlo sam tužna”.

Kakva vlast u Sarajevu, takvi i kadrovi. Za meme.