Već odavno je niko ne uzima za ozbiljno, osim nekoliko crnokošuljaša iz zapadnih dijelova Hercegovine, no ona i dalje svaki dan ispali neku budalaštinu kojom podsjeti da uopće egzistira.

Iako nikom nije jasno zašto.

Samozvana analitičarka koja se tako lažno predstavlja onda kada neko kome otkažu svi planirani sugovornici odluči da je pozove u kakav televizijski program u teleshop terminu, ustvari je odavno raskrinkana kao jeftina propagandistica takozvane “trojke”, odnosnom nekih od njenih dijelova.

Ivana Marić već odavno ne skriva otvorenu mržnju prema određenim dijelovima bosanskohercegovačkog društva, sada je, kako nemoć i irelevantnost rastu, počela i sa kočijaškim psovkama.

Podsjetimo, riječ je o “stiftung analitičarki” koja je kukala kako za Uskrs ne može kupiti ukrase u nekoj sarajevskoj prodavnici, koja je pričala o nekakvim muslimanima na baterije, koja se ismijavala spominjući vraćanje historijskog naziva Bošnjaci.

Sada je ta “nezavisna analitičarka” člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine nazvala- budalom.

 “Zamjera Dodiku što relativizira i pravda zločine Srba tokom rata, a onda on isto radi sa Hamasom. Kako ona izreka kaže: "Budala i krivi' drva nikada neće nestati", napisala je na svom Twitter nalogu uz fotografiju Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Jadno, neduhovioto i iznimno neumjesno, no sasvim u skladu sa likom i djelom autorice i moždanim sklopom političkog spectra kojem pripada.