Rukometaši Slobode izborili su plasman u osminu finala EHF European kupa. Tuzlaci su danas u Ankari poraženi od Sport Tota rezultatom 27:28, ali su u prvom susretu slavili sa 34:25 i ostvarili su historijski plasman u evropskim takmičenjima. 

Slično kao u Mejdanu, rukometaši Slobode odigrali su slabije u prvih 30. minuta. Gubili su sa 12:17 i to je unijelo zebnju u redove crveno - crnih. Međutim u drugom dijelu Sloboda je odigrala izvanredno u odbrani, Sport Toto nije postigao gol punih deset minuta, a u tom intervalu crveno - crni su stigli zaostak, pa i poveli 22:23. 

Već tada je bilo jasno kako Sloboda ide u osminu finala EHF European kupa, a do kraja su i jedni i drugi imali priliku za pobjedu. Na kraju "pirovu" pobjedu ostvario je Sport Toto rezultatom 27:28, ali su slavili rukometaši Slobode koji će proljeće dočekati u Evropi. 

Marino Gabrieri je postigao 9 golova, Aleksandar Kurteš 4, Emir Suhonjić, Luka Knežević i Lazar Janković po 3. Özgür Sarak sa 7 te Erdem Ates i Enes Gümüsok postigli su po 3 gola za Sport Toto.