Reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića danas je u Upravoj zgradi Rijaseta posjetila grupa diplomata iz Evrope i Sjeverne Amerike, koji su članovi mreže Transatlantic policy network on religion & diplomacy, saopćila je agencija MINA.

Reisu-l-ulema je gostima izrazio dobrodošlicu gostima te im predstavio historijat, organizaciju i rad Islamske zajednice.

Dževada Šuško iz Uprave Rijaseta Islamske zajednice za vanjske poslove i dijasporu objasnila je da je riječ o diplomatama koji rade u ministarstvima vanjskih poslova u vezi s religijom, položajem religije u državama, slobodom vjere, ljudskim pravima. 

“S obzirom na to da se radi o međunarodnoj mreži, ova posjete je od velikog značaja za Islamsku zajednicu. Više od sat vremena smo razgovarali sa reisu-l-ulemom. Smatramo da je ovaj razgovor bio od velikog značaja za BiH”, izjavila je Šuško.

Gosti su zahvalili za priliku da razgovaraju s reisu-l-ulemom te dobiju više informacija o Islamskoj zajednici, njenim aktivnostima, kao i drugim pitanjima. 

Posjeti je prisustvovao i bivši reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić.