Ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Ramo Isak sinoć je gostovao u Centralnom dnevniku na sarajevskoj Face TV, gdje je, između ostalog, govorio o jučerašnjim protestima na entitetskoj granici, ali se također dotakao i sve glasnijih kritika koje su upućene njemu.

Naime, već neko vrijeme Rami Isaku spočitvaju da je više pozer nego ministar te da je otkako je on preuzeo spomenuti resor stopa kriminaliteta u porastu. Dok su kriminalci sve aktivniji, ministar Isak slika se u teretanama i vozi se helikopterom. Uprkos kritikama, on kaže da će nastaviti raditi istim intenzitetom, a uspio se dotaći i rada prethodnika.

“Ja sam u životu sportista i sve što pokušava da me obori, mene ojača. To mi daje snagu da radim kvaltetnije. Ja i dalje radim i nastavit ću da radim, u ove četiri godine pokazat ću kako se radi. U idućem mandatu molit će da budem ministar jer na čelo takvih institucija trebaju dolaziti profesionalci, dosta je ljudi koji su mekušci i ne znaju raditi svoj posao”, naveo je Isak (ne)svjesno “potkačišvi” i prethodnika Aljošu Čamparu.