Bh. građani u dijaspori koji se nisu registrirali za predstojeće opće izbore Centar za dijasporu 'Mreža' obavještava da će u saradnji sa džematima, udruženjima i privrednicima organizirati prevoz birača iz brojnih gradova Evropske unije do redovnog glasačkog mjesta u domovini na kojem se ostvaruje biračko pravo.

Između ostalih, prevoznička kompanija Nihada Prošića je prva prihvatila da bude pokrovitelj prevoza glasača, saopćeno je danas.

˝U narednom periodu ćemo objaviti gradove iz kojih će ići organiziran prevoz, te kontakt podatke za prijavu˝, naveo je Adis Tanović koji vodi projekt.

Tanović se javnosti obratio iz generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Stuttgartu gdje je održan sastanak s Nihadom Prošićem, a organiziran pod pokroviteljstvom konzula Bosne i Hercegovine u Njemačkoj dr. Begana Muhića. 

Nihad Prošić je objasnio svoju ličnu motivaciju za ovakvu vrstu ulaganja u svoju domovinu: 

"Za mene je Bosna sve. Ako je Bosna dobro i meni je dobro, i nama je dobro ovdje. Ako nema Bosne nema ni nas ovdje. Moj cilj je da uradimo nešto za svoju domovinu svako na svoj način. Svako neka proba na svoj način. Ja radim sa autobusima i pokušat ću maksimalno da dam od sebe da bi naša dijaspora koja se nije registrirala za izbore krenula organizirano za Bosnu", rekao je Prošić u prostorijama generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Stuttgartu.  

Centar za dijasporu "Mreža" je udruženje specijalizirano za unapređenje odnosa između dijaspore i Bosne i Hercegovine. Besplatni prevoz se organizira uz pomoć naših privrednika, džemata i udruženja u dijaspori.