Premijerka Italije Giorgia Meloni izrazila je žaljenje u subotu nakon što su četiri talijanska turista u gradu Beratu na jugu Albanije napustila restoran bez plaćanja obroka, navodeći da je to sada riješeno.

Ona je na društvenoj mreži X objavila da joj je dok je bila na odmoru u Albaniji, albanski premijer Edi Rama ispričao o četiri talijanska turista koji su pobjegla nakon obroka u lokalnom restoranu bez plaćanja, navodeći da se stidi zbog incidenta.

“Osjećala sam se posramljeno jer Italija koju želim da predstavljam nije nacija o kojoj se priča u inostranstvu zbog takvih stvari, koja ne poštuje rad drugih, koja misli da je zabavno varati druge”, navela je ona i dodala da je odlučila da zamoli ambasadora da ode i izmiri iznos koji je platila iz svog džepa.

Talijanska ambasada u Albaniji izdala je saopćenje u kojem se navodi: “Talijani poštuju pravila i plaćaju svoje dugove, nadamo se da se ovakve epizode neće ponoviti.”

Meloni i njena porodica proveli su nekoliko dana u Albaniji ove sedmice kao gosti premijera Rame.

Nakon što su vijesti o tome da neki Talijani napustili restoran u Beratu prenijeli lokalni albanski mediji, Edi Rama je u petak u intervjuu talijanskom dnevnom listu La Stampa rekao da je Meloni intervenirala da riješi stvar.

“Idite i platite račun za ove idiote, molim vas”, citirao je Rama riječi Meloni talijanskom ambasadoru u Albaniji.

Mediji su objavili snimku bijega turista.

(Izvor: Andaolu Agency)