Tetris | 13.04.2022.

Pomoć Palestini

Poznati kuhar Burak Ozdemir pripremao iftar u Al-Aksi

Poznati turski kuhar Burak Ozdemir, koji ima veliki broj pratilaca na društvenim mrežama, poznat i kao CZN Burak, podržao je aktivnosti Crvenog polumjeseca Turske te je i sam u Palestini učestvovao u podjeli pomoći ljudima u potrebi, javlja Anadolu Agency (AA).

REDAKCIJA

Poznati kuhar uručio je Crvenom polumjesecu donaciju za organizaciju iftara za 2.000 Palestinaca te je pripremio i zajednički iftar za vjernike u Al-Aksi. Ozdemir je lično dijelio iftarske obroke u kompleksu Al-Aksa.

Crveni polumjesec Turske u sklopu ramazanske kampanje nastavlja pružati ruku pomoći ljudima širom svijeta.

Samo u Palestini Crveni polumjesec Turske tokom ramazana organizira humanitarne aktivnosti na 21 punktu. Planirano je da bude podijeljeno oko 5.000 paketa s hranom te da se organizuju iftarski programi za 12.000 ljudi. Crveni polumjesec Turske ima za cilj da tokom ramazana pruži pomoć za oko 42.000 ljudi u Palestini.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

SOLJENJE TUĐIH RANA: Dodik bi 2. maja da položi cvijeće u Potočarima

DA NIJE TUŽNO, BILO BI ŽALOSNO: U Vladi FBiH slave godinu dana svoje vlasti

Konaković najavio konferenciju: Danas ćemo detaljno o pravosudno-medijsko-policijskoj mafiji

Nakon optužbi na račun supruge: Španski premijer Sanchez razmišlja o ostavci