“Rado pirčam ovu priču, priču o igraču tom” počinje pjesmu Nervozni poštar i nastvlja: “on stadione guta k’o požar i ostavlja krš i lom”. “Tamo gdje je igr’o on, bolje da je proletio avion; Džeko, Džeko majstore, stadione dižeš na noge”.

Članovi sastava Nervozni poštar ovim povodom su u saopćenju naveli: „Predstavljamo vam svoj prvi, najavni singl, pjesmu koju smo uradili srcem i dušom a posvetili je maestaralnom fudbaleru i sportisti Edinu Džeki – kojega voli i poštuje kompletan bend. Pjesma je, poput Džekinih majstorija, prepuna naboja i pozitivne energije, pa se nadamo da će i kod slušalaca i fanova Džeke i Nervoznog poštara diljem svijeta izazvati pozitivne reakcije i oduševljenje kakvo je i vladalo u studiju Tempo digital dok smo snimali pjesmu.”

Nakon posljednjeg albuma, osmoga po redu, “Nervozni poštar 2017” i sedmogodišnje pauze, Nervozni poštar objavio je najavni spot za osmi album.

Nervozni poštar je bosanskohercegovački sastav iz druge polovine 1980-ih koji je prepoznatljiv po specifičnom spoju heavy-metala i narodnjačkog načina pjevanja. Prvo ime Nervoznog poštara je dr. Fadil Šabović. Ovaj liječnik po struci je ritam gitarist i autor gotovo svih pjesama tokom čitavog postojanja grupe. Između ostalog, autor je i najnovije pjesme o Edinu Džeki.

Starije generacije sigurno pamte neke od najpoznatijih pjesama Nervoznog poštara poput, recimo, pjesme “Cirkus Colorado”, “Hej Bosno, Bosno”, “Moj ford stari”, “Ženim se”…