Kada čujemo riječ milijarder uglavnom nam na pamet padaju ljudi poput Jeffa Bezosa, Billa Gatesa ili Elona Muska. Međutim, postoje i mnogi drugi u javnosti skoro nepoznati milijarderi. Jedan od njih je Kjeld Kirk Kristiansen čija je imovina procijenjena na 8,6 milijardi dolara.

Danac je bio predsjednik i izvršni direktor Lega od 1979. do 2004. godine. Dvadeset i pet godina rada u kompaniji pomoglo mu je da izgradi bogatstvo od 8,6 milijardi dolara. Njegov je djed osnovao Lego grupu 1934. Međutim, isprva se bavio izgradnjom drvenih igračaka. Poznate kockice biće predstavljene tek 1949. godine.

Aliko Dangote ima 12,3 milijarde. Najbogatiji je čovjek u Africi zahvaljujući proizvodnji cementa i tvornicama ulja. Nigerijac je započeo svoju karijeru tražeći od svog ujaka zajam od 3.000 dolara za otvaranje male firme koja prodaje poljoprivredne proizvode poput soli i šećera. Danas godišnje proizvodi više od 45 miliona tona cementa.

Alice Walton teška je čak 68,1 milijardi. Jedina kći osnivača Wal-Marta, Sama Waltona, Alice Walton naslijedila je veliki dio bogatstva očevog carstva. Nakon smrti Sama Waltona 1992. godine, dobio je 13% udjela u kompaniji. Kasnije je osnovala vlastitu investicijsku banku pod nazivom Llama Company.

Jorge Paulo Lemann ima 16.1 milijardu dolara. Osnivač je kompanije 3G Capital, istaknuti dioničar pivare Anheuser-Busch InBev, koja proizvodi marke poput Modelo, Corona i Budweiser a takođe je i većinski dioničar Restaurant Brands International, kompanije koja čposjeduje restorane brze hrane među kojima su i Popeyes i Burger King.