Charlotte Guttemberg bila je shrvana nakon smrti svog supruga. Šok od dijagnoze, beskrajni odlasci liječnicima, patnja njezina muža, očaj zbog bolesti koja ne prolazi, noći kraj bolničkog kreveta i na kraju neizbježna smrt. Sve je to bilo previše. U to vrijeme, Charlotte je imala 56 godina i već se zaklela da će ostati sama do kraja života. "Vidjeti kako neko umire kao što je moj muž umro bilo je previše bolno, a ja sam odlučila da ljubav više nije za mene", kaže.

Tetoviranje je bila strast koju je ostavila po strani tokom braka, jer njen suprug to nije smatrao umjetničkim ili estetskim. Charlotte kaže da je "prošlo nekoliko godina prije nego što sam skupila hrabrost da učinim nešto za sebe, a to je bila moja prva tetovaža."

Tako je udovica, koja je tada imala 68 godina, odlučila otići do najbližeg tattoo salona i zamoliti tattoo umjetnika da joj nacrta dizajn koji je odabrala, a to je mali ružičasti leptir. Međutim, život uvijek sprema iznenađenje. Tamo je upoznala još jednu lokalnu mušteriju, koja je, čini se, bila iskusniji u tom pitanju jer je već imao nekoliko tetovaža.

Bio je vrlo pažljiva prema njoj i pobrinuo se da joj odvrati razgovorom pomisao na bol. Na taj način, kad je izašla iz salona, je već bila "navučena", ne samo na tetovaže, nego i na tog čovjeka. Zvao se Chuck Helmke i on je  kao i Charlotte bio udovac.

Toliko su se dobro slagali od prvog trenutka da su odlučili razmijeniti brojeve. Međutim, Charlotte je pokušala održati obećanje koje je sebi dala nekoliko godina ranije, te mu je rekla da se već viđa s nekim, iako to nije bila istina. “Čim sam stigla kući, požalila sam. Rekla sam sebi: Ti si glup! Taj je tip bio fantastičan...” prisjetila se Charlotte.

Sljedećih nekoliko sedmica Charlotte je puno razmišljala o Chucku, ali njezino obećanje da će zauvijek ostati sama nije bila jedina stvar koja ju je spriječila da mu se približi. Njezina majka mrzila je ideju da njezina kćer ponovi bude u vezi. Međutim i unatoč svemu pokušala je. Ali njena je majka uvijek pronalazila način da joj stane na put. Vrijeme je prolazilo, a oni još uvijek nisu imali priliku imati čak ni za prvi sastanak. Charlotte je shvatila da mora učiniti nešto što će zadržati Chuckovo zanimanje. "napravila sam košaru punu kolačića i slatkiša i dala je našoj tattoo umjetnici Lisi." Lisa je sa svoje strane obećala da će predati dar Chucku ali vrijeme je prolazilo a on nije davao znakove života.

Do tada se Charlotte već pomirila s prihvaćanjem tužne stvarnosti: veza je bila nemoguća. Ali Charlotte je bila u krivu. Lisa je zaboravila dostaviti košaricu pa je nazvala da se ispriča i rekla joj da će pronaći Chucka i da će mu je donijeti što prije.

Charlotte Guttemberg (72 godine) i Chuck Helmke (81 godina) imaju mnogo toga zajedničkog: oboje su udovci, oboje ne mogu živjeti jedno bez drugog, i iznad svega oboje su opsjednuti tetovažama. Opsesija koja se vratila tokom 11 godina koliko su već zajedno.

Svaki put kada imaju malo slobodnog vremena, troše ga tražeći nove dizajne koje bi prenijeli na svoju kožu. A kad to ne rade, oni su u salonu za tetoviranje i prolaze kroz duge sesije farbanja novih ili starih tetovaža.

Uvijek se pridržavaju iste rutine: ustaju rano, idu na doručak u svoj omiljeni restoran i zajedno idu u tattoo shop. Ne tetoviraju se u isto vrijeme jer dok se jedno tetovira, drugo ga drži za ruku i čuva mu šolju sa kahvom,

Ukupno, svako od njih proveo je oko 1.000 sati u stolici tattoo umjetnika i ostavio oko 120.000 eura u tetovažama. Ova neobična predanost njihovoj strasti omogućila im je da uđu u 'Guinnessovu knjigu rekorda za penzionere s najviše tetovirane kože na svijetu'. Jedini dio njihovog tijela koji nema tintu su njihova lica jer nijedno od njih ne voli kako izgledaju tetovaže na licu.