Tokom zajedničkog obilježavanja 4. avgusta, ˝Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u operaciji Oluja˝, koju su u Prijedoru organizirale vlasti Srbije i Rs-a, kao propagandni materijal korištene su fotografije progona Bošnjaka iz Žepe, u julu 1995. godine.

Korisnici društvenih mreža uočili su da se na videozidu iza leđa Milorada Dodika, predsjednika bh. entiteta Rs pojavljuje Sabina Mujkić, Bošnjakinja, čiji je lik na fotografiji manipulativno vjerovatno trebao prikazati patnju uplašene srpske majke s djecom u progonu iz Hrvatske.

˝Kada zafalili materijala u propagandi onda na obilježavanju Oluje u pozadinu postaviš fotografije progona Bošnjaka iz Žepe jula 1995. godine. Prema potvrdi njene kćerke Nermine, žena na fotografiji je Bošnjakinja Sabina Mujkić sa bebom u rukama. Iza nje je, također po potvrdi onih koji je poznaju, Osmana Podžić, također iz Žepe. Fotografija je nastala tokom progona i deportacije bošnjačkih civila nakon okupacije Žepe jula 1995. godine. Ovo je nečuveno, ovakva i slične zloupotrebe u službi velikosrpske propagande su rađene i tokom cijelog perioda agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu. Rađene su u istoj kuhinji preko Drine. Tako se rađaju mitovi i kreira mitologija˝, napisao je Alvir Hasanović, uporedivši dvije fotografije - originalnu i onu koju su srbijanske i vlasti iz Rs-a koristile u propagandne svrhe. 

Povodom ovog bizarnog pokušaja prekrajanja historije 1990-ih, oglasio se i Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica, koji je na društvenoj grupi X, ranije poznatoj kao Twitter, uz fotografiju Sabine i Nermine, koja je snimljena u autobusu prilikom progona, objavio i poruku da je po uzoru na ovo napisana i historija o Drugom svjetskom ratu.

˝Onom (ratu) u kojem su nas ´oslobađali´. Uglavnom od vlastitih života i imovine. Nikad više˝, poručio je, između ostalog, Suljagić.