Tetris | 07.08.2023.

Vlada Kantona Sarajevo

Munir Alibabić Munja dobio 5.000 KM iz budžeta KS-a

Vlada Kantona Sarajevo dodijelila je Muniru Alibabiću zvanom Munja 5.000 maraka iz budežata Kantona. Alibabić je novac dobio na osnovu javnog poziva za “sufinansiranje projekata pisane riječi sa tematikom iz perioda odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995”.

R.I.

Munir Alibabić bivši je policajac i obavještajac. Radio je za MUP SRBiH, bavio se analitikom u Službi državne bezbjednosti SRBiH, obavljao poslove direktora AID-a i FOSS-a. Posebno se “istakao” u isljeđivanju Alije Izetbegovića tokom Sarajevskog procesa.

Nedavno se Munja pojavio u javnosti i to Face TV gdje je optužio Bakira Izetbegovića za izdaju u vezi revizije tužbe protiv Srbije. U istom intervjuu optužio je i rahmetli Aliju Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva RBiH, za navodno zataškavanje ubistava, finansiranje Al Kaide…

Potpis na dokument kojim se odobravaju budžetska sredstva Muniru Alibabiću stavio je ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović.

Ako je suditi po onome što govori, “pisana riječ” koju će platiti građani Kantona Sarajevo biti će salva novih optužbi na račun bošnjačkih prvaka.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Gardisti uputili Proglas srpskom narodu

Virus ptičje gripe pronađen u mlijeku, ali za sada nije opasan

Ruski prihodi od nafte i plina skoro dvostruko veći

Medžlis Mostar: Islamska zajednica dosljedno se pridržava zakona ove države