Dragan Mioković bio je penzioner. Zasluženu penziju stjecao je prvo u miliciji, potom u policiji. Prije toga malo se okušao i u politici, kao lokalni omladinski funkcioner.

Nije Mioković dugo ostao u mirovini. Učlanio se u Našu stranku u prošloizbornoj godini, u aprilu 2022. Pa ga je stavilo na listu za Parlament Federacije BiH u izbornoj jedinici 7, kojoj pripadaju općine Hadžići, Ilidža, Novi Grad, Trnovo, Pale, Foča i Goražde. Kao nosilac liste osvojio je 3.602 glasa i dobio direktni mandat.

Aktivan je na Twitteru. Izrazito je aktivan na Twitteru. Skoro da nema dana kad ne twitta u nekoliko navrata. Otkako je na ovoj društvenoj mreži, od augusta 2012. godine, tvitnuo je 67.300 puta, u prosjeku 17 puta dnevno. Mašallah!

Možda ga je ta činjenica, da je toliko angažiran na ovoj društvenoj mreži, ponijela k’o pjesma pa je, uz screenshot profila za koji vjeruje da pripada Elonu Musku, napisao: “E šta li je njega motivisalo”, očigledno smatrajući da je osobno vlasnik Tesle, Twittera, Xspacea..., najbogatiji čovjek na planeti, odlučio pratiti šta piše bosanski federalni parlamentarac i bivši milicajac, uspješni kandidat iz izborne jedinice 7 kojoj propadaju federalni dijelovi općina Pale i Foča.

Dakle, čovjek koji je varen i pečen na Tweeteru, koji je aktivni političar, koji je uz to još i bivši policajac, i od kojega se time, ako ćemo zanemariti stereotipe o ovoj profesiji, očekuju određene kongitivne i deduktičke sposobnosti, da ne kažemo detektivske vještine, nije kadar prepoznati očiti fejk, lažni profil kakav na svakom koraku prepoznaju i pučkoškolska dječica.

Ali ne samo to, ta logička očiglednost da ni po čemu ne možeš zanimati jednog Elona Muska, i da lažni profil koji ga je zapratio nema plavu verifikacionu oznaku kakvu javne ličnosti takvog kalibra moraju imati, može li se makar i pomisliti na provjeru prije nego što se u lovu na komplimente javno pohvali pažnjom vlasnika i administratora Tweetera.

Zamislite – Elona Muska na Twitteru prati 136 miliona ljudi, Musk osobno prati samo 232 osobe, a bivši milicajac iz Sarajeva misli da je on jedan od njih.