Oni su se oglasili povodom objave Ostojića na privatnom Facebook nalogu, a koju su prenijeli pojedini mediji. Iz "Luke Bar" su rekli da osuđuju njegovu izjavu i da se od nje "ograđuju sa indignacijom".

U dvije objave na društvenoj mreži iznijet je niz uvreda na račun Bošnjaka, a islam se naziva lažnom vjerom. „Hristoljubiva braćo, spremite se za progone! Zavjet koji su nam naši preci ostavili nas doziva. Još ima svjetlosti u danu da se borimo protiv tame i neznanja“, navodi se na kraju jedne od poruka.

Iz "Luke Bar" Ističu da Ostojić nije rukovodilac u toj kompaniji, niti stalno zaposleni. "Do sada je funkciju u Revizorskom odboru obavljao profesionalno korektno, a za predsjednika Revizorskog odbora imenovan je od strane članova tog tijela", dodaje se u saopštenju.

Poručili su da je ta kompanija izgrađena i da funkcioniše na temeljima zajedništva, jednakosti, multinacionalnosti i multikulturalnosti.

"Kao takva prepoznata je ne samo u domaćim, već i u međunarodnim okvirima. U cilju dosljednog očuvanja tako izgrađenog, više od jednog vijeka brižljivo građenog imidža, kao i etičkih i moralnih standarda kompanije, Odbor direktora i Menadžment, oštro osuđuju izjavu g-dina Ostojića, koja se ne može, niti smije dovoditi u kontekst sa kompanijskom politikom i principima funkcionisanja i rukovođenja.

"U luci, kao uostalom i u gradu Baru, danas se slavi Ramazanski Bajram, kao što su se slavili i katolički Uskrs i pravoslavni Vaskrs. Sve praznike zajedno slavimo, poštujemo i uvažavamo, stoga jedan subjektivni, privatni stav profesionalno angažovanog lica, sigurni smo neće poremetiti, niti promjeniti funkcionisanje naše kompanije. Ali, isto tako apelujemo na sve učesnike javnog i političkog života - da se ovaj slučaj ne politizuje, ne instrumentalizuje u dnevno-političke svrhe i da nikako ne služi za bilo kakvo podizanje tenzija u ovim blagim danima", zaključuje se u saopštenju.

Brojne političke stranke, nevladine organizacije i udruženja u Crnoj Gori osudili su istup Ostojića uz poziv nadležnim državnim organima da reagiraju i procesuiraju govor mržnje.