Nakon što ne X-nalogu Naše stranke objavljeno da Dragan Mioković, njihov kandidat za novog predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, “najavljuje strogu kontrolu poštivanja poslovnika” oštro se oglasio zastupnik DF-a u ovom domu Mahir Mešalić.

“Dragane Miokoviću, ako mislite zavoditi ‘strogu kontrolu poslovnika’ treba brzo da shvatite, ako ste u stanju, da možete provoditi ovo nad onima što obijaju vozila da bi uzeli kasetofon”, napisao je Mešalić jasno aludirajući na Miokovićevu policijsku karijeru tokom koje je stekao penziju.

“Parlament FBiH je mjesto za razmjenu argumenata, raspravu, demokratiju a ne policijski pritvor”, dodao je Mešalić. Zatim je podsjetio na neslavno Miokovićevo ponašanje tokom jedne sjednice kad ga je kamera uhvatila u vrlo nezgodnom trenutku.

“Ako nemate ništa pametnije za reći, onda vam je bolje da nastavite da radite ‘pedikir i manikir’ te depilaciju svog nosa u toku sjednice kada su važne tačke dnevnog reda”, napisao je zastupnik DF-a,

Mahir Mešalić iskoristio je najavu strogog poštivanja poslovnika da podsjeti javnost kako su zastupnici Naše stranke, uključujući i Dragana Miokovića, poznati po kršenju poslovnika kada je to u njihovom interesu i u interesu svojih koalicionih partnera.

“Pošto ste poznati po kršenju poslovnika, kada treba ispuniti želje HDZ-a, bolje vam je da ne prijetite jer taj film nećete gledati. I na kraju preporuka, prvo pročitajte bonton, kodeks ponašanja pa onda poslovnik”, završio je Mešalić.