Legendarni Mostarac danas je dobio podršku Izvršnog odbora FSBiH i imat će zadatak da odvede Zmajeve na Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Njemačkoj, potvrđeno je za Faktor.

Kodro je dobio apsolutnu podršku čelnika bh. fudbala, a kako Faktor saznaje ostanak na klupi neće ovisiti o rezultatu u kvalifikacijama, gdje smo u dosadašnja četiri meča osvojili tri boda. Bivši golgeter Barcelone dobio je zadatak da ekipu pripremi za baraž, koji ćemo igrati u martu naredne godine. Naravno, niko neće imati ništa protiv ako Kodro kroz kvalifikacije sa Zmajevima izbori plasman na EURO 2024...

Kodro je već sjedio na klupi Zmajeva, ali ne predugo. Za selektor je izabran 5. januara 2008. godine, a smijenjen je 16. maja iste godine. Otkaz je dobio nakon što je poručio čelnicima Saveza da se protivi da vodi našu selekciju u prijateljskom susretu protiv Irana, koja se trebala igrati 26. maja 2008. godine u Teheranu. Pod njegovim vodstvom Zmajevi su odigarali dva prijateljska susreta u kojima su zabilježili poraz od Japana 0:3 (kombinovani tim), te odigrali neriješeno protiv Makedonije - 2:2.

Debi na klupi BiH novi selektor imat će 8. septembra kada ćemo na Bilinom polju u 5. kolu kvalifikacija za EP ugostiti Lihtenštajn.