Tetris | 16.07.2021.

Mehmedagić je dobar šef OSA-e, s razlogom ide na nerve neprijateljima BiH

Za Mehmedagića kaže da je dobar šef obavještajne službe, da je dio sigurnosti države te da s razlogom ide na nerve neprijateljima BiH

FAKTOR

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ocijenio je da je hapšenje direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića politički pritisak Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

- To se radi samo Bošnjacima. Sasvim sigurno se radi o jednom političkom pritisku i političkim procesima jer na tapetu su samo ministri iz SDA, Bisera Turković i Selmo Cikotić, koji su dobri ministri - kazao je.

Također, za Mehmedagića kaže da je dobar šef obavještajne službe, da je dio sigurnosti države te da s razlogom ide na nerve neprijateljima BiH.

- Prvo, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, zatim premijer FBiH Fadil Novalić. Nezamislivo je da se to radi bilo kome drugom osim Bošnjacima, nažalost, uz pomoć nekih bošnjačkih kadrova - kazao je Izetbegović.

Komentirajući inicijative da se ukine Ured visokog predstavnika (OHR), Izetbegović je kazao da je to samo politička poruka te da od toga nema ništa jer svi znaju šta su uvjeti za odlazak OHR-a iz BiH.

- Najvažniji je onaj od kojeg smo jako daleko, a to je stabilnost i stanje u zemlji. Čudi me samo da Kina, koja želi investirati u BiH, ima takve stavove - zaključio je Izetbegović.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Erdogan poručio: Društveni mediji postali su prijetnja socijalnom miru

NiP-ov Amel Mekić fizički prijetio Harisu Zahiragiću

Konaković gazi preko boraca do političkih poena

Žestoki kritičar Vladimira Putina dobio nagradu za slobodu mišljenja