Nogometna utakmica Championshipa odgođena je nakon što se pojavila sumnja da su golovi različitih veličina, što je izazvalo pokrenulo i istragu.

Trenersko osoblje Cardiff Cityja sugeriralo je da je jedan od golova bio gotovo pet centimetara viši od drugog uoči njihovog gostujućeg okršaja s Wigan Athleticom na stadionu DW.

Utakmica je počela sa sedam minuta zakašnjenja jer je privremeni menadžer Cardiffa Mark Hudson pokušao problematizirati ovo pitanje, ali se složio da bi se utakmica trebala nastaviti nakon što mu je rečeno da će trebati do dva sata za istragu.

"Nekoliko momaka je pomislilo da postoji problem s veličinom golova. Tačnije, da je jedan od golova bio viši za nekoliko centimetara. Odmah smo prijavili naše sumnje, ali pošto nam je rečeno da ćemo morati pričekati kako bi se problem riješio – odlučili smo nastaviti igrati. Odlučili smo nastaviti s tim jer smo zamijenili strane na poluvremenu, obje ekipe igrale su u istim uvjetima. Jedino što sam mogao pitati jeste da napadamo tu stranu u oba poluvremena", kroz smijeh je na press konferenciji istakao Hudson.

Trener Wigana Leam Richardson rekao je da je to još jedan primjer "kako stvari idu" za njegovu momčad, koja još nije pobijedila kod kuće.

"Jedan od golova bio je dva inča viši, a njihov treći pogodak u normalnim okolnostima išao bi iznas prečke. Pa vi izračunajte...," rekao je Richardson.

Kako izvještava The Sun, Wiganovo osoblje na terenu demontira golove na kraju svake utakmice prije nego što se ponovno postave uoči sljedećeg susreta.

Cardiff City je u nastavku dobio rezultatom 3:1 iako je njihov prvi napadač Callum Robinson bio prisiljen napustiti teren zbog povrede prije kraja prvih 45 minuta.

Leam Richardson je rekao da je razočaran rezultatom, ali je priznao da je suparnička strana bila dosta bolja na terenu, piše Sky News.

"Fair play igra Cardiffa, čestitam im na pobjedi", rekao je.