Maarif International Schools u objavljuju da je počeo upis u prvi razred u njihove osnovne škole u Sarajevu, prenosi Anadolu.

Maarif kampusi se nalaze na dvije lokacije, Hasiba Brankovića 2A na Mojmilu i Osnovna škola "Isa-beg-Ishaković" na Vracama. Pored Nastavnog plana i programa Kantona Sarajevo već od prvog razreda u Osnovnoj školi Isa-beg-Ishaković realiziraju i Cambridge program.

Prema kantonalnom programu nastava se izvodi na bosanskom jeziku s napomenom da se predmeti Moja Okolina i Matematika izvode dodatno i na engleskom jeziku. U sklopu obrazovne usluge koju nude uključen je Maarif Support kao podrška obavljanja domaće zadaće, dva obroka u Maarifovom restoranu, dvije uniforme, knjige za turski jezik i osiguranje od nesretnog slučaja.

Pored redovnog plana i programa đacima nude i klubove kao što su: Mind Games, Lego Maker, Stem, Art, Šah i drugi.

"Prijave su već počele te vas pozivamo da iskoristite prilliku za ranu prijavu i ostvarite popust od 15 posto na godišnji iznos školarine. Prijavu je moguće izvršiti putem linka na Facebook stranici Maarif Schools of Sarajevo ili Isa-beg-Ishaković. Upis u prvi razred je veliki korak za svako dijete, njegove roditelje, ali i samu školu. Roditelji moraju donijeti veliku odluku kada je riječ o prvom koraku obrazovnog puta njihovog djeteta. Maarif International Schools Bosna i Hercegovina su tu da maksimalno podrže potencijal svakog djeteta sa svojim iskusnim i stručnim nastavnim osobljem, kvalitetnim planom i programom, te zabavnim i obrazovnim aktivnostima. Mi nismo samo škola, mi smo druga porodica i dom za sve učenike. Mi smo putokaz za njihovu budućnost koji pruža ljubav i sigurno okruženje. Vaša i naša djeca zaslužuj najbolje", navode iz Maarif International Schools.