Uspaničen i zabrinut za način izbora hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, većinski vlasnik Naroda i pravde, inače zaštitno lice rashodovane koalicije “šest u pola” Elmedin Konaković, izazvao je veliku buru u javnosti svojim ukazanjem na uzurpiranoj i često kažnjavanoj “Dodikovoj TV”.

VIŠE O TEMI: Politikom se možda može svako baviti, ali pravom zasigurno ne može

Dok sa svih strana pristižu oštre kritike na još jednu arogantnu predstavu neznanja i dnevnopolitičke ispraznosti, treba primijetiti da RTRS i Facebook Dine Konakovića funkcioniraju na isti način – režu se i cenzuriraju svi koji ne misle po režimskim pravilima. Vjerojatno se zato Konaković jučer i pohvalio da je u Banja Luci intervjuiran „bez cenzure“. Prepoznala krpa zakrpu, rekao bi narod pravedno sumirajući njegov nastup „bez cenzure“ u teledirigiranom intervjuu.

No, šta je pravi razlog za brigu i potpunu dezorijentiranost neumornog čangrizavca koju iskazuje podjednako na RTRS-u i na svojem Facebooku.

U svom nedavnom televizijskom intervjuu Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije, izrazio je otvorenu sumnju da će Konaković ući u utrku za izbor bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Javno lišen odvažnosti  da se ikada više bavi odgovornim i teškim političkim zadacima, uplašen da istupi, najavi kandidaturu i stvarno izvaga vlastiti politički kapital, Konaković svoju brigu pokušava zametnuti neznalačkom pričom o državnim pitanjima.

Iako direktno prozvan, on o kandidaturi za bošnjačkog člana Predsjedništva danima "šuti kao zaliven", dok je “legitimno predstavljanje” Hrvata “britka sablja” njegove vratolomne TV ekspertize.

Naviknut da dobro ušuškan izviruje ispod skuta založenih sarajevskih partnera, uvijek buntovan i glasan, a nikad nizašto kriv ni odgovoran, na stvarnim političkim bojištima Elmedin Konaković zapravo pripada dubokoj pozadini i to na onim mjestima gdje se puno priča, a malo radi.

Iako po medijima trubi da mu se stranka širi brže od korona virusa, u stvarnosti je vrlo zabrinut sve glasnijim oponiranjima unutar vlastitih redova. Medeni mjesec je završio, članovima ne može više prodavati permanentnu revoluciju koju trebaju voditi na kruhu i vodi, jer oni od Dine traže kolače.

VIŠE O TEMI: OTKRIVAMO UNUTARNJI RASPAD „TROJKE“: Pobune, unutarnji sukobi, a najavljivali su „evropsko Sarajevo“

Odnosi unutar „Trojke“ zvuče kao stari rashodovani stojadin, a prvu postavu Naroda i Pravde brine priroda Aljoše Čampare da plete sve konce u svojim rukama, pa i pojava njegovog rođaka Denisa Zvizdića kao stranačke „udavače“ za Predsjedništvo BiH dodatno usložnjava problem.

Stoga, Konaković itekako osjeća nesigurno tlo pod ziheraškim nogama, koje je jednim svojom izjavom zatresao Bakir Izetbegović.

VIŠE O TEMI: Dosadnoj sapunici je kraj: Zvizdić se razotkrio kao loš glumac u loše napisanom scenariju