Predizborna kampanja bliži se kraju, što znači da je kandidatima već otprilike jasno kakav bi rezultat mogli ostvariti na izborima 2. oktobra. Pošto je sve jasnije da Fuad Kasumović i njegova "Bosanskohercegovačka inicijativa" (BHI-KF) iz dana u dan sve lošije stoje, bilo je i za očekivati da će postajati sve agresivniji. Ipak, očekivalo se da će ostati u granicama pristojnosti, što se, ispostavit će se, nije desilo.

"Prethodnih dana od naših konkurenata, od SDA i A-SDA, odnosno ovog NES-a, dobijamo raznorazne prijetnje kako će oni nas sačekati ispred zgrada, šalju nam prijeteće poruke kako treba da pazimo kočnice na našim vozilima i sl. Ja ovim putem želim da poručim njima da nam se svima, vrlo jasno i kratko, napuše k****", kazao je na snimku nosilac liste BHI-KF za vijećnika u Gradskom vijeću Grada Zenica Kenan Uzunović uz, vjerovali ili ne, zahvalu na kraju.

Nakon što se ovaj video brzinom svjetlosti počeo širiti javnim prostorom, oglasio se Kenan Uzunović na svom Facebook profilu napisavši da je riječ o montaži. Kako je istakao, sami kraj videa, sa spornim riječima, montiran je jer je, prema njegovim riječima, "pauza očigledna". Ipak, prateći pokrete usana Kasumovićevog pulena, i više je nego očito šta je izgovorio.

U nastavku pogledajte u najmanju ruku problematični video i sami procijenite o čemu je riječ.