Doktor Darren Klugman, pedijatar i vanredni profesor u John Hopkins bolnici, okarakteriziran je na društvenim mrežama kao “cionista sedmice”. Naime, on se putem svog profila na društvenim mrežama zalagao za genocid, Palestince je nazivao pokvarenim životinjama i na razne druge načine veličao nasilje.

Objavu u kojoj se govori o mogućem genocidu nad Palestincima, Klugman je komentirao sa “ako Bog da”. U jednoj drugoj objavi Klugman je napisao da su “Palestinci samo divlje životinje”, a u narednoj objavi nastavlja vrijeđati: “Ovo su Palestinci. Krvožedne moralno izopačene životinje koje ne žele ništa osim da umru svi Jevreji i Izrael. Prestanite da mi pričate o miru. Vrijeme je da se Jevrejima vrati svaki centimetar Izraela”, napisao je Klugman, koji je na svom profilu postavio i zastavu Izraela.

Nakon što su njegove objave naišle na oštre kritike drugih korisnika društvenih mreža ovaj takozvani doktor uputio je izvinjenje. “Napisao sam seriju uvrijedljivih poruka za kojim žalim. Ove poruke ne pokazuju moja uvjerenja, mene kao osobu, ljekara, prijatelja ili kolege. Ne mogu poništiti štetu I povredu koje su te poruke izazvale i pogođen sam uticajem koje su imale na moju porodicu Hopkins i druge” napisao je Klugman, dodajući da će se posvetiti popravljanju štete.

Međutim ni ovo izvinjenje nije ga spasilo daljih kritika, korisnici društvenih mreža traže da bude izbačen iz John Hopkins bolnice. Ovo je još jedan pokazatelj, kako čak i reakcije i podrška Palestini, barem putem društvenih mreža, mogu imati efekta, makar tako da se oni koji veličaju genocid ušutkaju.