Izborna kampanja Denisa Bećirovića, kandidata "ujedinjene opozicije", iz dana u dan privlači sve više kritičara i građana koji su nezadovoljni jer su "uhvaćeni" u kadrove njegove opskurne prezentacije političkog djelovanja.

Petak, džamija, Kovači i jedan hidžab u prolazu je ambijent kojim se Denis i Irfan žele predstaviti biračima u danu džume. Za Irfana znamo da ide na džumu i da je od drugova zbog toga pod pritiskom, a za Denisa ne znamo.

Osoba koja je uhvaćena u kadru ili bolje rečeno iskorištena kako bi se poslala poruka određenom profilu birača nije im ostala dužna:

"Idem ja danas iza Denisa, i sve se mičem iza Irfana, ali moja jaranica nije. Uhvati je kamera. Kontam lik krenuo na neki skup, na Čaršiji, na kafu. Jok jara, na Kovačima izađe iz kola, sleti niz kaldrmu, udari par slika, auto ga dočeka, Irfan se vrati, on ode. Ubleha. Sine, ne vodi se država slikama i obmanama. Pojest će te dušmani ove zemlje za užinu. Pozadina baš ono prava za obmanu. Džamija, pokrivene žene, Čaršija.. I on k'o neđe poš'o. Da vodi državu. Odvest ćeš nas u propast obmanama, doktore Bećiroviću", napisala je Harisa Brkić na svom Facebook profilu.

Opis njihove fotografije "Ujedinjeni za slobodnu Bosnu i Hercegovinu!" se totalno ne uklapa u Kovače s obzirom da na njima leže najbolji sinovi Bosne i Hercegovine koji su svoje živote dali za slobodnu i nezavisnu domovinu zajedno sa prvim predsjednikom Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine.

Možda drugo žele poručiti da Kovače, Sarajevo i BiH žele osloboditi upravo od onih koji su se borili i dali svoje živote. 

Nažalost, ovaj performans je nastavak Mandićevog narativa koji je izbor SDP-ove gradonačelnice Benjamine Karić proslavio riječima "Sarajevo ponovo slobodan grad".