Fudbalski reprezentativac Gane Christian Atsu, koji je jučer u samoj završnici postigao pobjedonosni gol za Hatayspor protiv Kasimpaše, pronađen je živ među ruševinama u pokrajini Hatay nakon razornog zemljotresa koji je rano jutros pogodio Turkiye.

Spasilačka ekipa pronašla ga je, a ovaj bivši igrač Porta, Newcastlea i Chelsea zadobio je ozljede stopala i ima poteškoće s disanjem.

"Rečeno mi je da je Christian Atsu s još devet igrača i dvojicom sudija bio na devetom spratu zgrade koja se srušila. Tri igrača i jedan sudija su spašeni. Rukovodstvo kluba je na mjestu događaja i potraga se nastavlja. Naš brat će biti dobro. Ako Bog da. Vjerujmo", napisao je na Twitteru novinar iz Gane Saddick Adams.

Podsjetimo, Atsu je u nedjelju navečer, nekoliko sati prije zemljotresa, donio pobjedu Hataysporu u susretu protiv Kasimpaše golom u 97. minuti.

Atsu je prema posljednjim informacijama s teškim ozljedama prebačen u bolnicu. Osim njega, među nestalima su se vodili i sportski direktor Hatayspora Taner Savut i klupski prevoditelj.

Živi su u ruševinama pronađeni nogometaši Onur Ergun i Burak Oksuz, a Kerim Alici se sam uspio izvući iz srušene zgrade.

Baris Basdas, turski fudbaler koji brani boje Yeni Malatyaspora povrijeđen je nakon što je tokom zemljotresa skočio s drugog sprata zgrade i prebačen je u bolnicu s teškom povredom stopala.

Nažalost, njegov klupski kolega, golman Malatyaspora Ahmet Eyüp Türkaslan pronađen je mrtav. Rođen je 11. septembra 1994. godine. Igrajući kao golman, mladi fudbaler je započeo svoju profesionalnu fudbalsku karijeru u Polatlı Bugsaş Sporu 2013. godine. Ahmet Eyüp Türkaslan također je igrao u Osmanlısporu, Bugsaş Sporu, Ankarasporu, Ümraniyesporu i Yeni Malatyasporu.