Izraelska vojska je saopćila da su na meti napada bile lokacije koje koristi Hamas. U izraelskim najnovijim napadima ima poginulih i ranjenih. 

Prema do sada saopćenim informacijama, nakon napada koji je Hamas pokrenuo jučer na strani Izraela je poginulo 300, dok je u Gazi ubijeno 256 ljudi.

Izraelska vojska jutros je gađala lokaciju u Libanonu s koje su na Izrael ispaljeni hici, poručio je IDF (Izraelske obrambene snage).
Odmah potom stigla je informacija i da su iz Libanona ispaljene rakete na lokaciju koju je Izrael osvojio i okupirao još 1967., a koju Libanon smatra svojom - riječ je o mjestu Shebaa Farms. Odgovornost za napad preuzela je grupa Hezbollah koja uživa podršku Irana.

Kako je potvrdio IDF, u borbama sa Hamasom ubijen je jedan izraelski zapovjednik. Riječ je pukovniku Jonathanu Steinbergu, koji je bio zapovjednik Nahal brigade.

Prema posljednjim informacijama, još traju borbe na jugu Izraela s infiltriranim vojnicima Hamasa.

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu najavio je sinoć upotrebu svih vojnih kapaciteta i pozvao stanovništvo da napusti Gazu.
Američki predsjednik Joe Biden izrazio je podršku Izraelu, te poručio da je naložio svom timu konstantne kontakte sa zvaničnicima zemalja regije.

Nakon jučerašnjeg napada Hamasa, izraelska vojska je objavila da je pokrenula napade na Pojas Gaze s desecima ratnih aviona. U napadima su u potpunosti porušeni objekti, višespratnice, a među ubijenima ima djece.