Sužava se krug nezaposlenih nezavisnih analitičara, onih koje vlast “Trojke” još nije angažirala, koji se nisu "snašli" netom nakon što su "Dino i Neka" i onaj treći preuzeli pozicije i fotelje.

Nezavisni novinari, moralne vertikale ovog društva, istraživači, analitičari… postali su ministri, zamjenici, pomoćnici, savjetnici. Čak su i urednici javnih servisa svoje supruge poslali u kabinete, jednu čak i u onaj federalnog premijera.

Ostala je neraspoređena tek Ivana Marić. Nju valjda čak ni Trojka ne shvata ozbiljno. A zna se da stomak Elmedina Konakovića može svašta provariti, čitav Gatački klan i styling sarajevskog kantonalnog premijera.

Ne može, doduše, Povorku ponosa, no tada je svakako uvijek na godišnjem odmoru. Ili prati rast BDP-a Bugarske.   

Jedan od analitičara koji je svake hefte tjerao narod da puni rezervoare gorivom, kanistere i burad naftom, a one koji za to nemaju novaca na bijeg u Austriju ili Njemačku, onaj koji nas je ubjeđivao kako ćemo pocrkati od gladi, kako se sve raspada i kako sudnji dan samo što nije, ove je hefte shvatio da nije sve baš tako crno.

Svanuo je dan i Faruku Hadžiću, kreće u pospremanje BH Telecoma, iz temelja, kao član Nadzornog odbora.   

Naime, ove je sedmice objavljeno kako je skupština Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo donijela je odluke o razrješenju vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo zbog isteka mandata i imenovanju vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo.

Pa su tako razriješeni dužnosti članova Fuad Cuplov, Almina Pilav, Zoran Marijanović, Mugdim Mandžuka, Haris Delizaimović i Nedin Dedić a za nove su članove imenovani Sedad Avdić, Samir Čorbo, Affan Ćehajić, Alma Zildžić, Zoran Marijanović.

I Faruk Hadžić.

Upravo onaj Hadžić zbog čijih savjeta i analiza još uvijek u špajzevima imate ulje, šećer i ubruse kupljene tokom korona-krize.

Svanulo.