- Vlada je trebala u ovoj godni podijeliti 728 hiljada KM od Lutrije BiH. Prošla Vlada Federacije BiH je raspisala javni poziv za udruženja roditelja oboljele djece, javnim kuhinjama. Ministar Adnan Delić je poništio javni poziv i ugrozio isplatu novca najuzgroženijim kategorijama. Pitanje da li je tačno da ukolio se novac ne raspdjeli do 1. januara 2024 da najugroiženiji neće dobiti novac, da neće biti distribuiran najugroženijima - pitao je Mešalić.

O ovom problemu je govorio i zastupnik Hamdija Abdić.

- Imam saznanja da je federalni ministar finansija (Toni Kraljević) pisao dopis Vladi FBiH da je federalni ministar rada Adnan Delić prekršio procedure kada je donio odluku o raspodjeli prihoda od 728.458 KM ostvarenih po osnovu naknada priređivanja igara na sreću iz 2022. godine. Delić je prekršio proceduru o dodjeli novca. Delić je poništio javni poziv prethodne Vlade. Mijenjao je konkursnu proceduru o načinu podjele novca.

Saznajem da je Delić regairao kazavši kako je netačno da je postupio suprotno odredbama uredbe. Dakle imamo suprotna mišljenja dva ministra. Tražim od njih da pojasne o čemu se radi i pitam da li je na pomolu nova afera koja već potresa Kanton Sarajevo - kazao je Abdić.