“Naša draga repka kreće za Lihtenštajn s novim selektorom Savom Miloševićem. Iako se gnušam te kamarile u predsjedništvu našeg fudbalskog saveza, pogotovo Zeljkovića i Misimovića (portugalskog izdajnika), Savu Miloševića lično poznajem. Odgovorno tvrdim da se radi o sjajnom čovjeku i bivšem vrhunskom fudbaleru”, napisao je danas na Facebooku Emir Hadžihafizbegović, bosanskohercegovački glumac i strastveni navijač reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Hadžihafizbegović kaže da je Miloševića sreo tri puta u životu – jednom u Španiji kada je današnji selektora Bosne i Hercegovine igrao za Osasunu, jednom u Beogradu i jednom u Tuzli kada je u Bijeljini organizirao turnir za pionire.

“Nikad nošen nacionalnim predrasudama dovodio je u Bijeljinu djecu iz bivše Jugoslavije i cijelog svijeta. Čestit, plemenit i dobro odgojen insan sa velikom empatijom prema svojoj domovini Bosni i Hercegovini i svemu kroz šta je Bosna i Hercegovina prolazila u periodu '92 - '95”, tvrdi bosanskohercegovački glumac.

“Oni koji me poznaju kao umjetnika, možda me ne poznaju kao velikog fana bh. fudbalske reprezentacije. Nema gdje nisam putovao i bodrio reprezentaciju. Počasni sam član navijačke grupe Ljuti krajišnici, BH Faniticosi moja su braća. Sada snimam film i seriju u Zagrebu i ne mogu ni u Lihtenštajn, niti ću moći biti u Zenici gdje dočekujemo Portugal. Teško jest u našoj repki. Neznalice i zlice iz Saveza su nas dovele gdje jesmo. Al’ predaje nema. Idemo dalje sa našim gigantom Džekom kapitenom, podmlađenom ekipom i Savom Miloševićem čovjekom. O kome sam malo napisao u smislu morala i etike. Forza Bosna i Hercegovina. Dušo moje duše”, bio je emotivan Emir Hadžihafizbegović.