Kako je istakao, sada, kada je i zvanično da u buducnosti nece više sjediti na klupi reprezentacije BiH, želi se zahvaliti svima, a posebno N/FSBiH, na ukazanom povjerenju. Kako kaže, žao mu je što nismo uspjeli napraviti dobar rezultat, koji bi nam otvorio vrata Eura, ali uprkos lošem otvaranju kvalifikacija, napominje, šanse definitivno postoje.

“Zahvaljujem se i stručnom štabu, svim članovima staffa, svim uposlenicima Saveza, koji su mi sve vrijeme bili na raspolaganju, a posebno igračima, s kojim sam za kratko vrijeme stvorio izuzetno profesionalan, a istovremeno i porodičan odnos. Odmah po završetku utakmice sam pred svim novinarima i javnošću, preuzeo odgovornost za poraz i nikada nisam ni pomislio okriviti igrače, kako su pojedini mediji prenijeli. Definitivno su neke od mojih izjava izvučene iz konteksta, pa želim i ovom prilikom pojasniti da su igrači, koji su igrali za BiH u ovom momentu, najbolje što mi imamo”, napisao je Hadžibegić.

VIŠE O TEMI: Selektoru nogometne reprezentacije BiH Faruku Hadžibegiću otkazana saradnja

Novi selektor će, prema njegovim riječima, naslijediti jedan homogen i posložen tim, s nekoliko novih imena, te mu je poželio sreću u nastavku kvalifikacija i u baražu koji nas očekuje.

“Kada sam donosio odluku o tome da li ću prihvatiti posao selektora, vodio sam se isključivo srcem, a tako sam i radio. Isključivo srcem i zbog ljubavi prema svojoj domovini. Zbog ljubavi prema BiH dogovorili smo i sporazumni raskid saradnje, te je BiH dobila još jednog vatrenog navijača. Još jednom, na kraju, zahvaljujem se na svakom vidu podrške, za vrijeme mog mandata, a nasljedniku želim da moju BiH odvede na još jedno veliko takmičenje, jer ovi momci i naši navijači to itekako zaslužuju!”, podvukao je.

Podsjećamo, Faruk Hadžibegić više neće obavljati funkciju selektora nogometne reprezentacije BiH. Nakon što je uvezao tri izgubljene utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, u kojima naša reprezentacija nije uspjela postići pogodak, donesena je odluka da mu se otkaže saradnja.

Još ranije je predsjednik Saveza Vico Zeljković istakao kako nisu zadovoljni učinkom reprezentacije BiH nakon četiri kola u kvalifikacijama te da niko nije mogao očekivao da ćemo osvojiti samo tri boda. Isto tako, tada je najavio i sastanak s Farukom Hadžibegićem.