Edin Forto, predsjednik Naše stranke, odbio je odgovoriti na pitanje novinarke TVSA Dženite Bravić u vezi sa HDZ-ovim ćutanjem na izjave ratnog zločinca Darija Kordića.

Koliko god je Bravić bila uporna da dobije Fortin komentar, toliko je prvi čovjek Naše stranke bio uporan u odbijanju da progovori bilo šta o HDZ-ovom ćutanju.

Novinarka je pitala Fortu i o komentarima članova Naše stranke o Kordiću, u prvom redu o izjavama Mirsada Čamdžića, našestrankaša i federalnog zastupnika, ali ju je Forto optužio da je Čamdžićeve izjave "izvukla iz konteksta". Novinarka je bila uporna i više vjerovala vlastitom sluhu jer kako je rekla, Čamdžićevu izjavu je lično čula, nego Fortinim tvrdnjama da je izjava "izvučena iz konteksta".

Na isti način je i Čamdžić optužio sve druge novinare i medije, iako je potpuno jasno da ništa nije izvučeno iz konteksta i da je Čamdžićeva izjava u najmanju ruku bila skandalozna.

Na pitanje kako komentira to što HDZ šuti o Kordićevoj prijetnji da bi "opet sve ponovio", Forto je uporno ponavljao: Pitajte njih, ne bih, ne mogu komentirati.

Pogledajte u videu ispod taj dio Fortinog gostovanja na TVSA.