FK Sarajevo i Mirza Varešanović sporazumno su raskinuli ugovor nakon što je klub eliminisan u 1. kolu kvalifikacija Konferencijske lige.

Varešanović je preuzeo ekipu u decembru prethodne godine u jako teškoj situaciji i zajedno sa svojim saradnicima i igračima uspio je nadoknaditi veliki bodovni zaostatak na tabeli i ostvariti plasman u Evropu čime je ostvario zacrtani cilj, navode iz FK Sarajevo.

Svojom radnom etikom i odnosnom prema igračima i svim zaposlenicima opravdao je, kako ističu, povjerenje koje mu je ukazalo rukovodstvo Kluba kada ga je imenovalo. Odnos prema Klubu pokazao je i prilikom raskida ugovora kada se odrekao bilo kakvih finansijskih potraživanja.

Zajedno sa Varešanovićem klupu će napustiti i ostatak stručnog štaba, a Klub će u narednim danima obavijestiti javnost i navijače ko će biti novi trener ekipe.

-Ovim putem se želimo zahvaliti Mirzi Varešanoviću i njegovim pomoćnicima na njihovom doprinosu u prethodnom periodu i želimo im mnogo sreće u nastavku karijere - navode iz FK Sarajevo.