Superligaš FK Gaziantep neće nastaviti ovu sezonu. Klub se danas zvanično oglasio saopćenjem u kojem se navodi da su se povukli iz takmičenja u Superligi i Ziraat kupu Turkiye. Ranije je iz takmičenja istupio Adanaspor.

Zemljotresi magnitude 7,7 i 7,6 u Kahramanmaraşu odrazili su se na 10 gradova, a fudbalski i sportski svijet je također veoma pogođen, jer među blizu najmanje 25.000 smrtno stradalih u Turkiye ima i igrača iz raznih sportova.

„Naša borba da zaliječimo rane od zemljotresa koji je zadesio naš grad i 10 susjednih gradova 6. februara 2023. godine se nastavlja. Nakon takve katastrofe ne možemo ni govoriti o fudbalu. Prije svega, molimo se za Allahovu milost za naše sugrađane koji su poginuli u zemljotresu, za brzo ozdravljenje našim ranjenima i brz oporavak svim našim građanima˝, navodi se u saopćenju.

˝Nije moguće da naš klub nastavi sa sportskim aktivnostima u ovim teškim uslovima. Odlukom našeg Upravnog odbora, naš fudbalski klub Gaziantep odlučio je da se povuče iz takmičenja Super lige i Ziraat Turkish Cupa u sezoni 2022-2023˝, napisali su.