Turski fudbalski velikan Fenerbahce ostvario je najefikasniji početak sezone ikada, postigavši 32 gola u 11 službenih utakmica, a velike zasluge za to ima kapiten tima, ali i reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko koji je postigao šest golova, javlja Anadolu.

Trener Fenerbahcea Ismail Kartal je i najavio ofanzivnu igru, a posebno nakon što su se timu pridružili vrsni golgeteri, prvenstveno Džeko i srbijanski reprezentativac Dušan Tadić.

Istanbulski tim je do sada odigrao sedam utakmica evropskih takmičenja i četiri meča Super lige Turkiye i u svim mečevima je slavio pobjede.

Napadači ”Fenera” su postigli ukupno 32 gola, čime su srušili klupski rekord najefikasnijeg starta sezone 1994/95. koji je glasio 31 gol u prvih 11 mečeva.

U prosjeku su napadači Fenerbahcea postizali 2,9 golova po utakmici i to 3,4 gola po meču u evropskim takmičenjima i dva gola po susretu u domaćem prvenstvu.

Novi transferi imaju velike zasluge za golijadu ”Fenera” na startu sezone, a prije svih Edin Džeko koji je postigao šest golova. Sebastian Szymanski je postigao pet, Dučan Tadić četiri te Ryan Kent i Rodrigo Becao po jedan gol.