Dvije osobe poginule su danas oko 15 sati u padu sportskog aviona na visoravni Nišići, pedesetak kilometara sjeverno od Sarajeva. Prema nezvaničnim informacijama avion je letio iz Mađarske a poginula su dva državljanina Austrije.

“U 15.00 sati obaviještena je policija Kantona Sarajevo da je na lokalitetu Nišićke visoravni, područje Općine Ilijaš, došlo do pada nepoznate letjelice. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čiji ljekar je konstatovao smrt dvije osobe. O navedenom je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koji će rukovoditi uviđajem, nakon kojeg će biti poznato više detalja vezanih za ovaj događaj - kazao je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH, zajedno sa policijskim djelatnicima MUP-a KS i predstavnicima ostalih nadležnih institucija i agencija, uputio se na lokalitet Nišićke visoravni, nedaleko od Sarajeva, gdje je evidentiran pad letjelice.

"Prema prvim informacijama, smrtno su stradale dvije osobe, državljani jedne od zemalja EU. Mjesto događaja bit će osigurano radi provođenja svih potrebnih istražnih radnji i vještačenja. Provest će se detaljne aktivnosti, sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti nesreće", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.