Film ”Dražen” govori o liku i djelu košarkaške legende Dražena Petrovića, te bi ove jeseni trebao ugledati svjetlo dana više od 31 godinu nakon njegove smrti. Prvog dana jula produkcijska kuća Kinoteka objavila je i prvi teaser dugometražnog filma kojeg su snimali na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju i New Yorku. Glavnog lika tumače Tonko Stošić kao mladi Dražen i Domagoj Nižić kao odrasli košarkaš.

Ideja o filmu o Draženu postoji već sedam godina inicijativom producenata Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera, velikih zaljubljenika u košarku i Draženovih obožavatelja. Porodica Petrović dala je zeleno svjetlo, Ivan Turković-Krnjak napisao je scenarij, a rediteljsku palicu preuzeo Danilo Šerbedžija, prenosi portal Filmofil.

Snimanje je trajalo od septembra do novembra 2023. Osim Stošića i Nižića, u glavnoj ulozi našla se Romina Tonković uz ostalu glumačku postavu: Zrinka Cvitešić, Dragan Mićanović, Lovre Fanfara, Victoria Hauer, Pavle Matuško, Mile Kekin, Valentin Perković, kao i drugi.

Dražen Petrović bio je jedan od najboljih košarkaša u svoje vrijeme u svijetu. Poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj 7. juna 1993. godine.