Društvo | 26.11.2023.

Ovako to rade Janjarci

Domovina se slavi iskrenošću, a ne igrokazima poput onog u Banja Luci

U Domu kulture u Janji sinoć je svečeano obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

R.I.

Potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljine i član Stranke demokratske akcije (SDA) Mustafa Gradaščević na Facebooku je objavio da “danas, i večeras u Janji nije bilo medija, novinara i kamera da zabilježe i bosanskohercegovačkoj javnosti prenesu bar dio atmosfere u kojoj se obilježava Dan državnosti Bosne i Hercegovine u našem gradu. Nisu bili jer im je bilo preče i zanimljivije pratiti dogovoreni igrokaz trenutnih koalicionih partnera u vlasti na državnom nivou, igrokaz koji se danas izvodio u Banja Luci”.

Prema njegovim riječima, Janjarci vrijedna djela ne rade zbog drugih nego zbog sebe i dvoje domovine, taj medijski bojkot nimalo nije umanjio jučerašnju i sinoćnju svečanu i prazničnu atmosferu u Janji.

“Večeras je u Janji bilo najsvečanije i najmasovnije obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine na području manjeg bosanskohercegovačkog entiteta. Dom kulture u Janji je bio pretijesan da primi sve one koji su došli na večerašnju svečanost. Djelić svečarske atmosfere pokazuju fotografije. I još jednom sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine sa sjeveroistočnog krajišta i bedema naše jedine domovine!”, napisao je Gradaščević.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

GODIŠNJICA SMRTI: Gojka Šuška smrt je spasila od Haga

Svečano otvorenje džamije Arnaudija u Banjaluci u utorak

Zelene beretke: Trećeg maja 1992. odbranjena je BiH i spašen je predsjednik Izetbegović

TROJKI SVANULO, NJIMA SMRKLO: 4.500 ljekara i stomatologa jutros tužilo Vladu FBiH za diskriminaciju