Tvrdnje o islamiziranom 1.martu i gnusne optužbe na račun DF-a dio kampanje protiv BiH

Demokratska fronta najoštrije osuđuje brutalne napade na temeljne vrijednosti države Bosne i Hercegovine, a među te vrijednosti spadaju 1. mart kao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, te ljiljani kao simbol Armije BiH i odbrane Republike Bosne i Hercegovine.

Svako društvo koje drži do svoje države i simbola koji su važni za njenu državnost ima posebno izgrađen osjećaj prema tim simbolima. Napadi na te simbole u svakoj demokratskoj državi u svijetu doživljavaju se kao napadi na temeljne vrijednosti tog društva i države.

Sloboda i demokratija koju danas živimo u Bosni i Hercegovini, a koju uživaju i oni koji Bosnu i Hercegovinu ne vole, izborena je na prvomartovskim principima i pod zastavom sa ljiljanima, i to je historijska činjenica koja se ničim ne može negirati. U pozadini pomenutih napada u posljednje vrijeme gotovo uvijek se pojavljuju insinuacije i brutalni napadi na Demokratsku frontu pri čemu se koristi identičnom retorikom kojom se nastoji omalovažavati i 1.mart.

Tvrditi da je 1.mart islamizirani praznik i da Demokratska fronta radi na stvaranju ISIL-a jednako je gnusno, i nije iznad nivoa huškačke propagande Smiljka Šagolja i njegovih učenika. Nas u Demokratskoj fronti nimalo ne čudi ni činjenica da je vladajući režim sa svojim saradnicima glavni izvođač radova u okviru tog plana. Međutim, Demokratska fronta neće prestati da bude trn u oku onima koji su se okrenuli protiv političke volje većine državi lojalnih građana Bosne i Hercegovine.

Na kraju, odlučni da ne vrijeđamo nikoga, želimo poručiti da će DF iskoristiti sve pravne mehanizme kako bi obuzdao one koji javno, na najprimitivniji način, vrijeđaju glasače Demokratske fronte i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, i sve one koji se politički slažu ili čak i ne slažu sa nama.