Uvrede koje je nadobudni Irfan Čengić uputio ljudima bez posla, kao i svom protukandidatu Dženanu Selimbegoviću koji je dao otkaz da bi ga pobijedio na izborima, upravo i liče na Čengića koji je cijelu karijeru proveo na budžetu, na koji je smjestio i svoju porodicu, koja je najčešće na bolovanju dok primanja uredno liježu na račun, stoji u reagiranju uoućenom iz organizacije Mladih SDA sarajevskog Centra nakon recentnih medijskih istupa Irfana Čengića.

Odnos prema budžetu i ljudima bez posla najbolje oslikava to što je brat Irfana Čengića od Fonda za profesionalnu rehabilitaciju dobio više od 250 hiljada maraka poticaja za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, a onda je njegova firma CHB iz Sarajeva početkom pandemije otpustila sve radnike za koje je dobio poticaj.

Da je Irfan Čengić, banjalučki student Miki Maus fakulteta koji se završava između dva semestra državnog univerziteta u Sarajevu ili Tuzli, kojim slučajem upalio ispravne koordinate GPS-a one bi ga dovele do Pravnog fakulteta Univeziteta u Sarajevu. I nakon tih lekcija opet bi morao ustati na pomen redovnog profesora državnog univerziteta, Zlatana Begića.

Ne zaboravljamo i primitivne nastupe ovog mladog nadobudnog političara kojima je “učio fatihu” za Šefika Džaferovića u izbornoj kampanji, a koji je njega i njegov nesposobni trojkaški projekat ponizio rezultatima izbora. I gospodin Džaferović je bio među najboljim studentima državnog univeziteta i jedan od najvećih stručnjaka prava u BIH, baš kao što je i Selimbegović provjereni stručnjak iz oblasti prava.

Sve navedeno govori da Čengić ima kompleks od redovno obrazovanih ljudi, ali i da je na banjalučkom usputnom fakultetu uspješno savladao predmet “Uvrede provjerenim patriotama koji su redovno završili fakultet i stoje na braniku izdajama Bosne i Hercegovine od strane Čengićeve Trojke.