Odziv birača na redovnim biračkim mjestima na današnjim izborima bio je 30,34 posto, saopćila je Centralna izborna komisija BiH, a pored Čengića, kandidat za načelnika bio je i Dženan Selimbegović iz Stranke demokratske akcije. Selimbegović je u izjavi za medije potvrdio da Čengić, prema do sada prebrojanim glasovima ima vjerovatno nedostižnu prednost. 

Selimbegović je najprije čestitao svom protivkandidatu Irfanu Čengiću na pobjedi, a zatim je zahvalio građanima koji su mu ukazalo povjerenje.

"Smatram to ličnim uspjehom da sam za kratak period uspio dokazati građanima svoj kredibilitet. Ostao sam dosljedan svom obećanju koje sam dao u neposrednim razgovorima s građanima koji su me odlučili podržati. Ja sam zadovoljan jer se u ova dva mjeseca nismo imali čega zacrveniti", kazao je on.

Poručio je da će podržati Čengića i nakon završenih izbora sa njim popiti kafu.

"Ja i Čengić smo na pola kampanje dogovorili kafu poslije izbora bez obzira na rezultat, na taj način želimo pokazati da bez obzira na političke razlike, nećemo dozvoliti da bude prepreka bilo kakvim lošim rješenjima", kazao je.