Ragbi klub Čelik iz Zenice, nakon petogodišnje pauze bez ligaškog takmičenja, sutra će u okviru 2. kola Prvenstva Hrvatske ugostiti Zagreb.

Susret se, s početkom u 14 sati, igra na zeničkom Stadionu „Kamberovića polje“, a trener seniorskog tima Čelika Kenan Uzunović očekuje kako će njegov mladi tim imati podršku sa tribina.

Prvenstvo je, inače, počelo proteklog vikenda, Sinj je kao gost s 36:10 savladao ljubljansku Olimpiju, a Mladost je u gradskom derbiju s 29:0 porazila Zagreb. Slobodni su bili splitska Nada i Čelik, koji će svoj međusobni meč igrati 14. decembra u Splitu, dok će Nada u Zenici doći u posljednjem kolu, početkom marta naredne godine.

- Prvi put poslije pandemije koronavirusa, ove ćemo godine sa seniorskom ekipom uzeti učešće u Prvenstvu Hrvatske. U takmičenju sudjeluje šest ekipa, od kojih su četiri iz Hrvatske te mi i ljubljanska Olimpija.

Što se tiče očekivanja, nama je najvažnije da nakon toliko godina nastupamo u ligaškom takmičenju, u koje ulazimo visoko motivirani ali ne dajemo sebi neki rezultatski imperativ. Imamo dosta mladih igrača, ali nam je ekipa spoj mladosti i iskustva - kaže Uzunović.

On napominje kako će im ove utakmice biti pripremne za reprezentativne nastupe, s obzirom da je Čelik, kao najtrofejniji bh. klub i jedan od najtrofejnijih ragbi klubova bivše Jugoslavije, okosnica bh. reprezentacije od njenog osnivanja