BMX freestyler Kriss Kyle izvodio je trikove na letećem skateparku na oko 610 metara iznad površine zemlje, što je za njega bila, kako je sam izjavio, "prilika koja se pruža jednom u životu". Ovaj 31-godišnji Britanac svoju prvu vratolomiju koju je nazvao "Don't Look Down“ izveo je na posebnoj platformi koja se nalazila na mjestu kabine letećeg balona.

Balon je krenuo s imanja Charlton Park u Wiltshireu i letio je skoro 50 kilometara iznad Cotswoldsa prije nego što se prizemljio. Sportaš Red Bulla iz Stranraera u Dumfriesu i Gallowayu u Škotskoj dio je profesionalnih BMX takmičenja od 2008. godine.

"Otišao sam ravno do ruba, pogledao i pomislio, 'ovo je prilika koja se pruža jednom u životu'. Sve vrijeme dok sam vozio taj mali bicikl, mislio sam da je to jedan od onih prizora koje ću sa sobom ponijeti u grob", rekao je nakon završetka ove vrlo hrabre misije.

On je dodao i to da mu je ideja o letećem skateparku pala na pamet dok je vozio brdski bicikl sa svojim psima, prije nego što je ideju izložio svom menadžeru u Red Bullu.

"Ovo je bilo otprilike isto kao što ja ulazim u svaki projekt – ako to dovoljno jako želiš, samo nastavi maštati i sigurno to možeš pretvoriti u stvarnost. Niko nikada nije napravio nešto slično ovome, prvenstveno zbog zaista ogromne opreme potrebne za realizaciju ove ideje. Zapravo se sam leteći balon kod nas vodi kao avion, što je suludo", kazao je.

Vrlo specifični klimatski uvjeti, uključujući brzine vjetra manje od pet kilometara na sat, bili su potrebni da bi let bio moguć. Inženjeri Red Bull Racinga morali su napraviti platformu od manje konvencionalnih materijala kako bi bila lakša i dovoljno fleksibilna da pluta zajedno s 1,6 tona težine balona.

Rob Gray, tehnički direktor Red Bull Advanced Technologies, rekao je: "Originalna drvena platforma bila je neka vrsta prototipa. Za nas je cijeli fokus bio na smanjenju težine. Da bismo to učinili, koristili smo karbonska vlakna, što je isti materijal od kojeg izrađujemo bolide Formule 1. "

Budući da je bio uključen u prijašnje visokozahtjevne projekte, uključujući "Kaleidoscope" i "Out of Season", Kyle je rekao da je njegov najnoviji projekt definitivno jedan od njegovih najboljih dodavši: "Bilo je to nevjerojatno iskustvo od početka do kraja."

Rekao je da bi snimanje njegove sljedeće vratolomije, koja će se održati u Švicarskoj, trebalo početi u oktobru.