BH radio 1 od jutros pa sve do kraja dana emitirat će ozbiljnu muziku. Razlog za ovakav potez je dan žalosti u bh. entitetu Republika srpska koji je proglašen zbog smrti četvorice terorista na Kosovu.

“Razlog je dan žalosti u Rs-u. Mogli ste primjetiti kada je u bilo kom entitetu dan žalosti, zbog bilo čega, mi prilagodimo program”, rekao je Dejan Kerleta, direktor BH radija 1, za Klix.

Kada je upitan da li je moguće da slušaoci BH radija 1 danas slušaju ozbiljnu muziku u čast aktera terorističkog napada na Kosovu, on je rekao da “ne želi razgovarati na taj način”.

“Ne želim da razgovaram na taj način. To terorizam, to razgovarajte s kim ste do sada tako naučili”, kazao je Kerleta i spustio slušalicu novinarima.

U drugoj redakciji istog medija, tačnije na BHT-u, danas nije dan žalosti, a tome svjedoči i muzički blok tokom emisije “Jutro za sve”.

Valja podsjetiti da je odluku o proglašenju Dana žalosti Vlada Rs-a donijela jučer na telefonskoj sjednici, čime su, na neki način, ispratili odluku Vlade Srbije.